Welkom op onze website!


Beste bezoeker,

Welkom op de website van karateclub “Fuji Yama Hove”.

Onze club werd op 19 februari 1999 opgericht door Sensei Luc Van de Velde. Reeds meer dan 10 jaar beoefenen wij het Goju-Ryu karate.

Onze karatestijl is deze van de Zen Nippon Karate-do Renmei oftewel de Japanse Karate Federatie (J.F.K.), meer bepaald de Goju-Ryu stijl “Uchiage Kai” van Hanshi Kenzo Uchiage en Shihan Takeshi Uchiage.

Onze karateclub is aangesloten bij de Vlaamse Karate Federatie vzw (VKF), die erkend is door Bloso, de World Karate Federatie (WKF) en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC).

Op 27 april 2009 ondertekende onze karateclub de Panathlon-verklaring over ethiek in de jeugdsport.

Door een constante samenwerking met de sportdienst en de sportraad van Hove, kunnen wij al jaren genieten van alle mogelijke sportfaciliteiten in de gemeentelijke sporthal “het Sportpark”.

Sensei Luc,
Sensei Tim

Jaarmarkt Hove 2017

Ook dit jaar zijn we weer aanwezig op de zomer-end feesten te Hove!

Breng iedereen mee voor lekkere popcorn of een stukje gebak!

Ben je geïnteresseerd om karate te doen? Kom dan gerust - geheel vrijblijvend - enkele lessen uitproberen op zondag van 10u30 tot 11u30 in de sporthal van Hove (sportzaal boven).

Tot gauw!

Sensei Luc
Sensei Tim

Sensei blog nr.6


Blog n°6.

Beste leden,

2015 is voorbij gevlogen en het was in meerdere opzichten een bijzonder leuk topjaar.
De Club-BBQ, de Zomer-End Feesten en de 7-Miles waren de absolute hoogtepunten, met telkens een massale leden opkomst, waarvoor dank !

In 2015 zijn we van een ledenaantal van ongeveer 28 naar een 40-tal aangesloten leden gegaan, wat toch wel uitstekend is voor ons bescheiden clubke…

Sensei blog nr.5


Blog n°5.

Beste leden,

Dit jaar konden we op de ZomerEnd Feesten te Hove eindelijk eens "uitpakken" met een geweldig mooie info-brochure, dit alles dankzij een toffe samenwerking met Peter Nackaerts (Fotobedrijf.be) en Angela De Groodt (model).

Ik heb 2500 exemplaren laten drukken en de bedoeling is van deze te leggen in de sporthal te Hove, in enkele sportzaken (Martial Sport, e.a.) en uiteraard te verdelen op de ZomerEnd feesten en de 7-Miles.
Als jullie ideeën hebben waar we ze nog kwijt kunnen, laat maar weten dan.

Sensei blog nr 4


Blog n°4.

Beste leden,

Vanaf dit jaar kan onze club beroep doen op een jeugdsportcoördinator, dankzij een intense samenwerking tussen onze club, de Hovese Sportraad én "Amitabha".
Onze club is de eerste sportclub van Hove die beroep doet op een externe jeugdsportcoördinator. Het is een proefproject van de sportraad en hopelijk zullen er nog clubs volgen (wat de jeugdwerking binnen de gemeente/clubs enkel maar kan bevorderen).

Sensei blog nr 3


Blog n°3.

Beste leden,

Afgelopen weekend hebben wij ons weer behoorlijk kunnen "amuseren" met de jaarlijkse Zomer-End Feesten te Hove. Het weer was prachtig (voor een paar kwartiertjes) en de jaarmarkt-bezoekers waren massaal aanwezig (vooral voor het cafe 't nief hoekske)...

Dit jaar kon ik eindelijk mijn oude tent verder thuis laten rusten/roesten en kon de club rekenen op een nieuwere... de "Servaes-tent". Deze tent van prima kwaliteit staat zéér snel recht... en na ongeveer een paar uurtjes en wat "wisselwerk" waren we klaar.

werken, baby Meli, werken & baby Meli

Hola amigos,

Ik kan zeer kort zijn over de budo avonturen van Senpai Ken in Spanje!
Er is géén tijd voor budo avonturen!! :-/

Helaas vallen mijn werkuren (lees: werkdagen) samen met de lestijden in Sensei Jesus zijn dojo.
Maar einde maart zou ik op een andere luchthaven met andere rooster terecht komen en dan zou er het één ander terug mogelijk moeten worden! Let vooral op de "zou"...

Het gebrek aan budo wordt wel opgevangen door de overvloed aan papflesjes en kakke-pampers!
We blijven dus onze reflexen trainen!

Hasta pronto!
Senpai "papa" Ken

Sensei blog nr 2


Blog n°2.

Beste leden,

In deze blog nummer 2 wil ik graag eens een woordje zeggen over onze "natuurlijke wapens" meer bepaald, de "Kracht van de Vuist".

Alhoewel traptechnieken zichtbaar het meest imposante gedeelte van karate zijn, is de gesloten vuist het meest natuurlijke wapen dat de mens ter beschikking heeft.

Sensei blog nr 1


Blog n°1.

Beste leden,

Bijzonder trots kan ik onze nieuwe website voorstellen.
Er is heel wat "arbeid" ingestoken en het resultaat is ronduit fraai.
Dankzij Sensei Tim hebben we nu een meer professionelere en interactieve website.
We gaan gebruik maken van blogs, een (leden)forum, een zeer uitgebreide budo-wiki en nog veel meer!
We staan uiteraard ook open voor jullie inbreng, dus alle suggesties zijn welkom.

U kan vanaf nu registreren op de site, volg gewoon de instructies. Registratie is enkel voor aangesloten leden.

Inhoud syndiceren